Предлагаме голямо разнообразие от метални огради, като и изработваме такива по поръчка и дизаин на клиента. Металните огради се изработват от стоманени профили, плътно желязо или ламарина. Подходяща и интересна е комбинацията метални профили с дърво и стъкло.

СТАНДАРТНИ МЕТАЛНИ ОГРАДИ:
Изработват се от профил 20/20/1,5 мм. или 15/15/1,5 мм. Височината е от един до два метра (по желание на клиента). Колонките се монтират върху бетонен фондамент с анкерни болтове, а между тях се заваряват предварително изработените пана.

МЕТАЛНИ ОГРАДИ С КОВАНИ ЕЛЕМЕНТИ:
Този вид метални огради се изработват от стоманени профили или от плътен метал. Височината и широчината на паната е по избор на клиента.

Предлагаме голям избор на турски ковани елементи с различни тематики,височини и широчини. За един добър завършек на метална ограда с ковани елементи е нужно (препоръчително) от горната страна да бъдат монтирани (заварени) пики (връхчета).

Боядисването на металните огради може да бъде алкидно (с компресор инпистолет) или прахово.
При алкидното боядисване първо металът се обезмаслява, след което се нанасят две ръце грунд (за защита на метала от корозия), второ-след като грундът изсъхне се нанасят двете ръце боя в цвят по избор на клиента.
При металните огради с ковани елементи наи-подходящ цвят е черен мат, като е възможно след това нанасянето на различни видове патина (състаряване на метала).