Металните врати за жилищни сгради се отличават с голяма здравина и големи възможности за монтаж; за монтаж на модерни и сигурни заключващи системи.

Изработват се от дебелостенни профили, съобразени с размера на отвора.Дизаинът се определя от клиентите съвместно нашите професионални съвети. Вратите ,които предлагаме са шумоизолирани (със стъклопакети, гумени уплътнения и изолационна вата между двата слоя ламарина).

Монтажът на металните врати се извършва с анкерни болтове или дюбели за директен монтаж в тухла или бетон. Използваме „сух монтаж“ без заваряване, заради праховата боя,която нанасяме върху метала (за да не се нарани при заваряването).

За по-голяма здравина на праховото покритие и по-голяма защита на метала от корозия (ръжда), нанасяма прахов грунд. Цветът на входните врати зависи само от избора на клиента. За по-голямо удобство и сигурност е добре пощенските кутии да бъдат изнесени на металната входна врата.

Заключването на металната входна врата става с 1 или 2 бр. магнити.Отварянето отвън става с чип, а отвътрешната страна на вратата с бутон или чип (по избор на клиента).

Ако няма ток входната врата остава отворена,освен ако е не е поръчано автономно захранване (акомулатор).

За сигурно и плавно затваряне на входната врата монтираме автомат.Автоматите, които монтираме са на немската фирма „Дорма“, тъй като практиката ни е научила, че те са наи-добри.

Остъклението,което предлагаме задължително е стъклопакет. Стъклопакетите могат да бъдат триплекс или от закалено стъкло (за по-голяма сигурност и защита).
Ако имате работеща домофонна система, системата за контрол на достъп се връзва за нея и с вашите домофони можете да отваряте входната врата.

Ако нямата домофони, ние предлагаме цифрови домофонни системи на фирмите: “Нипон“ и „Визит“.